През 2019 г. ще има лек ръст при сделките и цените на имотите

През 2019 г. ще има лек ръст при сделките и цените на имотите

Мениджърът на сайта за качествени имотни обяви imoti.net, Снежана Стойчева, споделя в интервю за вестник „Строител“, че през 2019 г. ще има лек ръст при сделките и цените на имотите. Купувачите ще определят пазара, защото имат избор.

Според Снежана Стойчева, очакванията са към края на годината на пазара да излязат доста имоти ново строителство и заедно с лекото повишаване на лихвите при ипотечното кредитиране цените да забавят своето темпо.

Анализирайки пазара на имоти в страната, тя подчертава, че в София и в останалите големи градове интересът на купувачите е насочен най-вече към новото строителство в райони с добра инфраструктура.

Потребителите са по-взискателни, но и все по-информирани. През 2019 г. ще се запази тенденцията купувачите да определят пазара, поради големият избор, който имат. Хората, които се насочват към вторичния пазар, т.е. искат да придобият старо строителство, обикновено търсят по-голямо жилище, но на по-ниска цена, или се спират на имот в централна част на населеното място, район извън големия град или жилище по-близо до работата. В интервюто Стойчева казва, че се забелязва, че през 2018 г.  е имало раздвижване при сделките с ваканционните имоти, особено от български купувачи и очакванията са тази тенденция да се задържи.

Източник: Investor.bg

2019-03-12T12:02:22+00:00